Fototriss
ett-två-tre
Denna gången är det dags för en saft-triss
Detta receptet kommer från min älskade farmor och var något vi ALLTID fick när vi var där
Det var OFTA.
Börja med att plocka 3 kg rabarber inte för stora då blir dom lätt träiga och smaklösa.
Dela dom i mindre bitar och ha dom i en hink (t.ex.)
Skiva upp 2 stora citron och ha i dom i samma hink.
Strö över 1,5 påse vinsyra
Koka sedan upp 3,25 liter vatten, häll över detta i hinken
Rör om lite och låt stå i 2 dygn med lock.
Tänk på att röra om 1- 2 ggr per dag.
Efter 2 dygn så ska du sila av saften.
Ta 1 dl av saften för att koka upp och tillsätta 2 rågade krm med natriumbensoat och häll tillbaka i hinken igen.
Tillsätt 2,5 kg strösocker och rör ORDENTLIGT.
Nu är det klart för att hälla upp på väl rengjorda flaskor.
Bara att avnjuta i den varma sommaren:D


fler triss kan du se här http://fototriss.blogspot.com/
Denna gången är det dags för en saft-triss
Detta receptet kommer från min älskade farmor och var något vi ALLTID fick när vi var där
Det var OFTA.
Börja med att plocka 3 kg rabarber inte för stora då blir dom lätt träiga och smaklösa.
Dela dom i mindre bitar och ha dom i en hink (t.ex.)
Skiva upp 2 stora citron och ha i dom i samma hink.
Strö över 1,5 påse vinsyra
Koka sedan upp 3,25 liter vatten, häll över detta i hinken
Rör om lite och låt stå i 2 dygn med lock.
Tänk på att röra om 1- 2 ggr per dag.
Efter 2 dygn så ska du sila av saften.
Ta 1 dl av saften för att koka upp och tillsätta 2 rågade krm med natriumbensoat och häll tillbaka i hinken igen.
Tillsätt 2,5 kg strösocker och rör ORDENTLIGT.
Nu är det klart för att hälla upp på väl rengjorda flaskor.
Bara att avnjuta i den varma sommaren:D



fler triss kan du se här http://fototriss.blogspot.com/
Kommentarer
Postat av: Jah Hollis
En läskande triss, sannerligen. Och fina bilder till med. :-)
Trackback