Fototriss-hårt

Denna vecka kan man vinna en polaroidkamera www.coolstuff.se om man är med och lägger ut tre bilder i temat "hård/hårt".
Så du som har funderat men inte kommit igång med detta, gör slag i saken nu!!

Min fototriss kommer att bestå av tre bilder med en röd tråd i

Blanda 1 ägg, 1 dl mjölk och 1dl mjöl med handvisp till en "pannkakssmet"


Sen tar man det HÅRDA cocosfettet och värmer det till 175-180 grader
Ha ett lock bredvid i säkerhet om fettet skulle bli för varmt och ta eld.



Ta sedan det HÅRDA struvjärnet och värm upp det i fettet, för smeten fastnar bara på ett varmt struvjärn.
Doppa sedan järnet i smeten så att 2/3 av järnet blir täckt.
Doppa sedan smeten i det heta fettet och fritera i ca 1 min.
Ta av struvan från järnet med hjälp av en gaffel och låt den rinna av på hushållspapper, därefter doppar du den i strösocker.
KLAR!!

Bli inte förtvivlad om den första struvan inte blir bra för det blir den aldrig.
Förmodligen kommer den att bli lite för HÅRT friterad, som den här nedanför



Fler förslag hittar du på http://fototriss.blogspot.com/

Kommentarer
Postat av: Pysselfarmor

Nu gick jag i barndom p g a dina fina hårda bilder...jag säger så därför att mamma bakade struvor...jag har aldrig gjort det. Kanske är det dax nu? Jättegott!

Postat av: Pialotta

Trevligt just du la upp temat.. struvor som är en delikatess:) Ha de..

Postat av: Irkirk

Fina bilder och fiffigt triss-tänkt!

2010-09-13 @ 02:28:10
URL: http://irkirk.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Hård och smaklig triss;-)

Postat av: Anonym

Ahaa, nu vet jag vad struvor är. De såg väldigt goda ut:)

2010-09-13 @ 07:02:27
URL: http://veronicabloggar.blogspot.com
Postat av: Josefine Bergqvist

Ser så gott ut! Hårt och krispigt gott :)

Ha en fin dag!

2010-09-13 @ 09:46:48
URL: http://josefine-bergqvist.blogspot.com
Postat av: Cina

Struvor som är så gott! Fyndig triss! Och god!

Postat av: Karoleen

Oh struvor är ju så smaskiga när de är nyfriterade. Mums! Jättefin triss!

2010-09-14 @ 12:16:59
URL: http://blogg.karoleen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0